Barnmat

Prettovarning.

Fyllda sina 7 månader i livet, så har jag lagat mycket puréer till Luna.
På morgonen får hon gröt (vanlig havregröt, fruktgröt eller grönsaksgröt - vi varierar). I gröten blandar jag i puréer gjorda på 
-äpple/havtorn
-hallon/äpple
-tranbär/äpple
Och hon älskar det verkligen! Och så länge hon gör det så kommer jag se till att hon får i sig det, enkelt sätt att få i sig nyttiga antioxidanter och vitaminer. Så får man hoppas det hjälper immunförsvaret lite iallafall och att hon inte blir en kräsen dam.

Idag gjorde jag flera matlådor till henne, med följande innehåll:
-potatis, morot, kycklingfärs, vitpeppar, timjan och rapsolja
-broccoli, palsternacka, kycklingfärs, basilika, vitpeppar och rapsolja.
Hon älskade såklart även detta.
Det finns inte något hon ratat än sålänge. Hon tyckte inte det var så gott med havtorn, tranbär eller hallon utan äpple i, det var i suraste laget. Men i övrigt äter hon verkligen allt man ger henne.
Så ska det förbli :)

Med detta inlägg vill jag också poängtera att jag inte tycker att någon är sämre som köper barnmat på burk (tvärtom tror jag råvarorna är extra kontrollerade och näringsinnehållet är så balanserat det bara går), jag gör det för att jag har tid o för att jag tycker att det är kul.
Likadant med amningen, som jag fortfarande gör - det härliga är att man gör precis som man vill med den saken. Jag är tacksam för att jag velat, kunnat och mått bra över att ha gjort det. Hade jag inte känt att det känts bra, så tror jag inte heller det hade varit bra för mitt barn.
Så enkelt är det.

(null)
Medan hon åt detta, åt föräldrarna tacos. Det måste vara detta man kallar "balanserad kost"? 
Hon står för de hälsosammare valen, vi står för syndandet.
Yes.