Grötbullar
Receptet är busenkelt, men tar sin lilla tid. Har snott det av Anna och det är ett återkommande recept i detta hushåll!
Du behöver;
2dl havregryn
50g smör
25g jäst
2dl mjölk
2msk sirap
1,5tsk salt
8dl mjöl
Här är receptet;
Koka 2dl havregryn med 3,5dl vatten
När den är klar, klicka i 50g smör och låt det smälta.
Låt gröten svalna
Smula 25g jäst och häll på 2dl fingervarm mjölk och låt smälta.
Tillsätt 2msk sirap, 1,5tsk salt och gröten
Blanda i 8dl mjöl (lite i taget) och bearbeta degen några minuter
Låt degen jäsa under bakduk i 45 min
Dela degen i ca 16 delar, forma till bollar, lägg dem på bakplåtspapper och platta till dem lite. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30min.
Pensla med vatten och in i ugnen på 230 grader i ca 12 minuter.
Ät sedan och snåla inte med smöret på bullarna ;-)